Składniki:
- łyżeczka musztardy
- 1 żółtko
- ¼ szkl. oleju
- 2/5 szkl. 3% octu
- łyżeczka cukru
- ½ łyżeczka soli
- pieprz
Składniki: ¾ szkl. śmietany 2 łyżki 3 % octu 2 łyżeczki musztardy łyżeczka soli pieprz ketchup Sposób wykonania: Śmietanę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodać musztardę, ketchup oraz ocet. Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce
Składniki: 1 ¼ szkl. majonezu 3 łyżki 3% octu łyżeczka musztardy łyżeczka cukru sól pieprz Sposób wykonania: Musztardę wymieszać z cukrem, sola oraz pieprzem. Następnie dodać majone oraz octem. Całość dokładnie wymieszać
Składniki: 1 ¼ szkl. majonezu 3 łyżki 3% octu łyżeczka musztardy łyżeczka cukru sól pieprz Sposób wykonania: Musztardę wymieszać z cukrem, sola oraz pieprzem. Następnie dodać majone oraz octem. Całość dokładnie wymieszać Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Katarzyna
Składniki: • 3 żółtka • 1 łyżka francuskiej musztardy • 2 łyżeczka masła • ¼ szkl. śmietany • 2 łyżeczki octu winnego • 500 g zielonej fasolki szparagowej Sposób wykonania: Fasolkę zalać wodą i gotować do miękkości. W między czasie żółtka ucierać nad parą z dodatkiem musztardy i masła aby powstała gładka puszysta masa po…