Składniki:
- 50 dag serka śmietanowego
- 2 łyżki słodkiej śmietanki
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 op. cukru waniliowego
- 1 szkl. pokrojonych moreli
- waflowe rurki
Składniki: 1 szkl. dżemu morelowego 1 szkl. naturalnego jogurt 3 łyżki soku z cytryny ½ szkl. miodu Sposób wykonania: Dżem oraz jogurt zmiksować dokładnie ze sobą. Następne doprawić do smaku miodem oraz sokiem z cytryny. Jeszcze raz zmiksować aby sos się spienił.
Składniki: 1 kg żeberek sól majeranek olej 2 łyżki miodu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu 10 dag suszonych moreli Sposób wykonania: Żeberka natrzeć majerankiem po czym wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie podsmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas przełożyć do garnka i zalewamy woda wymieszaną miodem, koncentratem i ketchupem. Całość…