Składniki:
- ½ kg sera twarogowego
- 25 dag malin
- 1 op galaretki malinowej
- 1 ½ szkl śmietanki kremówki
- 1 cukier waniliowy
- 10 dag cukru
- ½ cytryny
- 30 biszkoptów
Składniki:
Składniki: ½ kg sera twarogowego 25 dag malin 1 op galaretki malinowej 1 ½ szkl śmietany kremówki 1 cukier waniliowy 10 dag cukru ½ cytryny 30 dag biszkoptów Sposób wykonania: Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu dodając o połowę mniej wody niż podano w przepisie, odstawić do ostygnięcia. W między czasie zmielić ser po czym…
Składniki: 1 ½ szkl mąki 3 jajka ½ szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżki oliwy z oliwek tłuszcz i bułka tarta cukier puder 1 szkl malin Sposób wykonania: Białka z dodatkiem cukru ubić na sztywną pianę. Wówczas nie przerywając ubijania dodawać stopniowo po jednym żółtku, mąkę, proszek do…
Składniki: 1 kg malin ½ kg cukru Sposób wykonania: Maliny zasypać szklanka cukru i odstawić na noc. Następnego dnia odlać powstały sok. Dodać do niego resztę cukru i gotować na małym ogniu, aż powstanie gesty syrop. Wówczas syrop lekko ostudzić i dodać do niego maliny. Dokładnie wymieszać i smażyć do momentu, aż maliny staną się…
Składniki: 1 okrągły serek Brie 2 łyżki malin 1 łyżka płatków migdałowych Sposób przyrządzenia: Serek brie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch położyć lekko rozgniecione maliny i płatki migdałowe. Piec przez około 10 – 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C. Podawać z bagietką lub krakersami.