Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z makaronu

Spagetti po sycylijsku

Składniki: 40 dkg makaronu spaghetti 10 dag tuńczyka w oliwie 3 dojrzałe pomidory 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki starta skórka z 1/2 cytryny 4 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Spaghetti ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Pomidory sparzyć obrać ze skórki. Miąższ pokroić w kostkę.…

Sałatka z makaronu ryżowego

Składniki: pół paczki makaronu ryżowego 3 ogórki konserwowe 1 cebula 1 czerwona papryka 6 jajek gotowanych na twardo 1 puszka kukurydzy sól, pieprz majonez Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu Wszystkie składniki kroimy w kostkę i wsypujemy do naczynia, łącznie z ugotowanym makaronem, doprawiamy do smaku (majonezu według uznania), mieszamy i gotowe. Ta…

Makaron z mięsem mielonym

Składniki:

  • 40 dag mięsa mielonego wieprzowego(lub wieprzowo-wołowego)
  • 2 średnie cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki selera(lub pietruszki)
  • pieprz, sól
  • 25 dag makaronu suchego(lub ok.60 dag ugotowanego najlepiej rurki)
  •  tłuszcz do wysmarowania naczynia
  • 1 łyżka tartej bułki
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1 przecier pomidorowy
  • bazylia

Makaron po prowansalsku

Składniki: 40 dkg makaronu wstążki 3 papryki – czerwona, zielona i żółta 2 cebule 40 dkg mięsa mielonego ząbek czosnku puszka pomidorów 20 dkg pieczarek łyżka ziół prowansalskich sól, pieprz 10 dkg żółtego sera 150 g śmietany kilka gałązek szczypiorku Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować na półtwardo, przełożyć do natłuszczonej żaroodpornej formy. Papryki pokroić w kostkę.…

Makaron zapiekany z wiśniami

Składniki: 20 dkg makaronu muszelki 700 ml mleka 2 cytryny 2 opakowania cukru waniliowego 12 dkg masła 10 dkg cukru 4 jajka 50 dkg twarogu 1 budyń waniliowy 1 słoik wiśni drylowanych sól Sposób przyrządzenia: Cytrynę sparzyć i zetrzeć skórkę. Mleko zagotować z połową porcji skórki, cukrem waniliowym i solą. Makaron wsypać do gorącego mleka,…