.jpg)
Składniki:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 100 ml wytrawnego białego wina
- 400 g pomidorów z puszki
- szczypta cukru
- 2 łyżki posiekanych ziół
- sól
- pieprz
- 400 g makaronu
- 400 g mrożonej mieszanki owoców morza
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki: 750 g udźca jagnięcego ½ cytryny 1 łyżka posiekanego oregano 4 ząbki czosnku sól pieprz 800 g pomidorów z puszki z zalewą szczypta cukru 1 liść laurowy 2 łyżki oliwy 250 g ryżowego makaronu orzo Sposób wykonania: Mięso rozbić lekko tłuczkiem po czym na środku rozłożyć plasterki cytryny, posypać połową oregano, solą, pieprzem oraz…
Składniki: 16 makaronowych grubych rurek puszka rozgniecionych pomidorów 3 posiekane ząbki czosnku ½ kg mięsa wołowego włoszczyzna z rosołu 1 cebula 1 papryczka chili 2 łyżki oleju suszona bazylia i oregano sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, osączyć. Cebulę obrać, posiekać, z papryczki usunąć gniazda nasienne, posiekać,…
Składniki: 1 główka sałaty lodowej kilka liści czerwonej kapusty 20 dkg żółtego sera sos sałatkowy / włoski/ 25 dkg zielonych winogron Sposób wykonania: Liście sałaty umyć i osuszyć. Z liści czerwonej kapusty usunąć twarde żyłki, resztę cienko pokroić. Ser pokroić w dość drobną kostkę. Winogrona umyć i wysuszyć. Wszystkie składniki wrzucić do salaterki, dodać sos…
Składniki: opakowanie 25 dkg makaronu kolanka 25 dkg salami 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 żółta papryka 15 dkg ostrego żółtego sera 3-4 ząbki czosnku sos winegret Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Paprykę i ser pokroić w drobna kostkę. Do sosu winegret dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Salami pokroić w cieniutkie…