Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z owocami morza

 

Składniki:

 

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml wytrawnego białego wina
  • 400 g pomidorów z puszki
  • szczypta cukru
  • 2 łyżki posiekanych ziół
  • sól
  • pieprz
  • 400 g makaronu
  • 400 g mrożonej mieszanki owoców morza

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek.
Wówczas wlać wino, doprowadzić do wrzenia.
Następnie dodać pomidory razem z zalewą, posiekane zioła, cukier oraz sól i pieprz do smaku.
Pozostawić na ogniu około 15-20 minut.
W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu,
A do sosu dodać jeszcze mieszankę owoców morza i gotować ostanie 3-4 minuty.
Makaron odcedzić, wymieszać z resztą oliwy i polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *