Składniki:
- 80 dag łososia
- 2 cebule
- 2 szkl wody
- ½ szkl soku z cytryny
- ½ szkl octu
- 1 listek laurowy
- ½ ziarenek kolendry
- ½ łyżeczki ziarenek gorczycy
- 1 goździk
- kilka ziaren pieprzu
- 1 łyżka soli
Składniki: kilka plastrów łososia serek kozi 1 gałązka koperku 1 cytryna Sposób wykonania: Ser kozi pokroić w plastry, które owinąć plasterkami wędzonego łososia. Małe roladki udekorować na półmisku. Udekorować plasterkami cytryny oraz gałązkami koperku.
Składniki: 20 dag wędzonego łososia 1 cebula 1 cytryna 3 ogórki konserwowe 1 gałązka koperku 1 awokado Sposób wykonania: Łososia pokroić w drobną kostkę, którą ułożyć na środku talerza. Następnie cebulę, ogórki oraz awokado pokroić w drobną kostkę i ułożyć wokół łososia. Udekorować plasterkami cytryny oraz koperkiem.