Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z łososia

Łosoś norweski w ziołowej marynacie.

Skład: filety z łososia posiekany koperek i pietruszka 10 ziaren kolendry 10 ziaren pieprzu 1 ziarenko ziela angielskiego 1 łyżka octu winnego oliwa z oliwek odrobina cukru Sposób przyrządzenia: Przygotować marynatę. Drobno posiekany koperek i natkę pietryszki połączyć z oliwa z oliwek octem winnym, grubo zmielonymi przyprawami ziołowymi, solą i cukrem. Bardzo dokładnie wymieszać. Umyty…

Czosnkowy łosoś norweski.

Skład: 50dkg filetów z łososia 1 cebula czosnek wg uznania śmietaną bulion drobiowy mąka oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, przyprawić, panierować w mące u usmażyć na złoty kolor. Odstawić i utrzymywać w cieple. Na pozostałym ze smażenia ryby tłuszczu zeszklić obrane i pokrojone w kostkę cebulę i czosnek, dodać śmietanę, przyprawić. Sos…

Łosoś norweski w papilotach

Skład: łosoś sól, pieprz masło natka pietruszki cytryna   Sposób przyrządzenia: Filety łososia położyć na dużym kawałku folii aluminiowej, przyprawić, posmarować roztopionym masłem, dodać natkę i plasterek cytryny.. Szczelnie zawinąć w folię i piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st. ok. 25-30 min. Przed podaniem polać roztopionym masłem.

Sashimi z łososia

Skład: filet z łososia ( środkowa część tuszki) oliwa z orzeszków ziemnych olej sezamowy sos sojowy sok z limonki (cytryny) szczypiorek czosnek papryka chili Sposób przyrządzenia: Filet z łososia bez skóry i bardzo dokładnie wyczyszczony z ości kroimy w cienkie plastry w poprzek mięśni, układamy ozdobnie na półmisku. Obrany czosnek i papryczkę chili, szczypior dokładnie…