Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z kurczakiem

Indycze udko z pastą ziołową Iwony

Składniki: 1 duża pierś z indyka 2-3 cebule 3-4 ząbki czosnku ½ kg pomidorów 2 łyżki masła sól, pieprz do smaku ½ łyżeczki ziół, rozmarynu i tymianku 2 łyżki musztardy 2 łyżeczki mielonej  słodkiej papryki 2 łyżki octu winnego cukier do smaku 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku zioła prowansalskie do smaku 7 łyżek oleju Sposób przyrządzenia:…

Drobiowy paprykarz z indyka z kukurydzą Iwony

Składniki: 1 duża pierś z indyka / około50-60 dkg / 2-3 czerwone  papryki 1 duża cebula 1 puszka kukurydzy konserwowej 5 dkg sklarowanego masła sól, pieprz do smaku ½ szklanka  bulionu drobiowego ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki 1-2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki Sposób przyrządzenia: Piersi z indyka umyć, osączyć oprószyć solą i pieprzem do…

Drobiowo-serowe kotleciki na ostro Iwony

Składniki: 30 dkg pleśniowego sera ½ kg piersi z kurczaka 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki ostrej papryki pieprz, sól do smaku ½ czerwonej papryki ½ żółtej  papryki 4 łyżki oleju 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka umyć, osączyć pokroić na drobniutkie  paseczki. Odstawić na 20 minut w chłodne…

Drobiowe żołądki z pieczarkami Iwony

Składniki: ½  kg żołądków drobiowych ½ kg pieczarek 2 średnie cebule 3 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Ugotować żołądki, aż będą miękkie, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić, cebulę obrać i pokroić w plastry, poddusić na tłuszczu, podlać wodą, dodać żołądki, przecier pomidorowy, dusić jeszcze około 15-20 minut, przyprawić…

Udka z pieczarkami

Składniki: 4 udka z kurczaka 25 dkg pieczarek lub innych grzybów 1 cebula 1 czosnek olej sól, pieprz, papryka Sposób przyrządzenia: Mięso dokładnie umyć, osuszyć, przeciąć w stawie kolanowym na 2 części. Czosnek obrać, zgnieść w prasce, wymieszać z odrobiną oleju i przyprawami, natrzeć nimi udka, odstawić na 60 minut do lodówki. Grzyby oczyścić, pokroić…