Składniki:
- 20-30 dag pieczarek
- 1 podwójny filet z kurczaka
- olej
- ½ cebuli
- sól, pieprz, czerwona papryka, słodka i ostra
Składniki: 4 pierś z kurczaka 25 dkg pieczarek 1 szklanka śmietany kremówki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone pierś pokroić w kostkę przyprawić, odstawić na 30 minut. Pieczarki oczyścić, pokroić w grube plastry. Naczynie żaroodporne posmarować masłem ułożyć w nim mięso i pieczarki, całość zalać śmietaną. Dusić przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym…
Składniki: 3 filety z kurczaka 30 dkg pieczarek 1 cebula 2 woreczki ryżu 4 łyżki śmietany 4 łyżki wody 1 łyżeczka mąka 1 łyżka siekanego koperku sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki. Cebulę obrać i posiekać. Ryż ugotować zgodnie z przepisem producenta, odcedzić i…
Składniki: 4 udka z kurczaka 20 dkg pieczarek sól, pieprz, papryka czerwona mielona 2 lub 3 ząbki czosnku Sposób przyrządzenia: Udka umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, papryką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na złoty kolor mięso, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa od czasu do…