Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z kurczaka

Zupa z kurczaka, awokado i papryki

Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 oczyszczona, pokrojona w pierścienie czerwona papryka 1 obrane, pokrojone w pół plastry i skropione cytryną awokado sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: 1,5 litra wody doprowadzić do wrzenia, dodać przyprawy i filet z kurczaka, gotować 15 minut. Dodać pierścienie papryki, gotować kolejne 5 minut. Miękkie filety z kurczaka pokroić…

Kurczak w arachidowo miodowej glazurze

Składniki: 1 podzielony na porcje kurczak 2 łyżki miodu 3 łyżki masła 3 łyżki wyprażonych, zmielonych orzechów arachidowych Sposób przyrządzenia: Rozpuścić masło, dodać miód i mielone orzechy, sól i pieprz. Tak przygotowanymi przyprawami nasmarować porcje kurczaka, odstawić do lodówki na około 60 minut. Porcje kurczaka ułożyć na blaszce do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym…

Kurczak duszony z grzybami i papryką

Składniki: 1 podzielony na małe porcje kurczak ½ kostki masła 25 dkg grzybów leśnych 1 cebula pokrojona w plastry 1 oczyszczona, pokrojona w pierścienie papryka 1 szklanka bulionu drobiowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać masło i na małym ogniu obrumienić na nim kolejno porcje kurczaka, oczyszczone i pokrojone w plastry grzyby, cebulę i…

Kurczak w pikantnym sosie śmietanowym

Składniki: 1 pokrojony na porcje kurczak 2 łyżeczki pasty chili ½ szklanki śmietany kremowej 3 obrane, pokrojone wzdłuż marchewki 5 obranych ząbków czosnku 2 pokrojone na ósemki cebule sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wymieszać śmietanę z pastą chili, solą i pieprzem. Tak przygotowanymi przyprawami nasmarować porcje kurczaka, odstawić do lodówki na około 60 minut. Na blaszce…