Składniki
- 10 oczyszczonych odwłoków krewetek królewskich
- 10 oliwek bez pestek
- 2 kiszone ogórki pokrojone w plastry
- ½ gęstej śmietany
- 1 łyżka masła
Składniki: 30 dkg krewetek 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 posiekany ząbek czosnku 2 małe papryczki chili 1 łyżka soku z cytryny sól Sposób przyrządzenia: Krewetki dokładnie opłukać, osuszyć. Na patelni rozgrzać masło i olej, dodać czosnek i papryczki chili, chwilę smażyć mieszając, dodać krewetki, smażyć 3 – 4 minut mieszając, dodać sok z…
Składniki: 1 kg oczyszczonych odwłoków średnich krewetek 1 kostka masła 2 łyżki ulubionej musztardy 2 rozgniecione ząbki czosnku 1 łyżka soku cytrynowego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Krewetki dokładnie umyć, osuszyć. W rondlu roztopić masło, dodać musztardę, natkę, sok i czosnek, dokładnie wymieszać. Dodać krewetki i dusić mieszając aż krewetki będą różowo białe.…