Składniki:
- ½ kg arbuza
- 1 owoc mango
- 25 ml koniaku
- sok z jednej limonki
- 1 łyżka cukru
- kilka listków bazylii
Składniki:
Składniki: łyżka kawy rozpuszczalnej ½ szkl cukru łyżka rodzynek 1 szkl nektaru jabłkowego 50 ml winiaku 2 dag drożdży 1 l wody Sposób wykonania: Kawę wymieszać razem z cukrem po czym zalać ją wrzątkiem. Przykryć i odstawić do ostygnięcia. W między czasie drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru po czym dodać łyżkę kawy, wymieszać. Następnie dodać…
Składniki: 1 owoc mango ½ kg arbuza sok z 1 limonki 1 łyżka cukru 25 ml koniaku kilka listków mięty Sposób wykonania: Arbuza i mango obrać po czym pokroić je w kostkę usuwając pestki. Naste pnie sok z limonki wymieszać z cukrem oraz koniakiem i skropić owoce. Wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę,…
Składniki: 25 ml whisky 15 ml koniaku 15 ml różowego wermutu 10 ml likieru ziołowego 10 ml likieru z mandarynek Sposób przyrządzenia: Do szklanki z lodem wlać wszystkie składniki, wymieszać. Przez sito przelać do szklanki koktajlowej.