Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet waniliowy na zimno z koniakiem

 

Składniki:

 

  • 4 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki cukru
  • ½ laski wanilii
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki konfitur
  • 1 kieliszek koniaku
  • 1 op śmietanki
  • 1 łyżka posiekanych orzechów
  • 1 łyżka startej czekolady

Sposób wykonania:
Do mleka wbić same żółtka.
Dodać jeszcze sól, cukier waniliowy oraz mąkę.
Całość dokładnie wymieszać po czym dodać białka ubite na sztywną pianę.
Delikatnie połączyć.
Z powstałego ciasta smażyć omlet  na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *