Składniki: 1 ½ szkl. kaszy gryczanej 3 szkl. wody ¾ łyżki soli 400 g twarogu 2 łyżki cukru 2 jajka 4 łyżki tartej bułki 2 łyżki śmietany 4 łyżki masła Sposób wykonania: Kaszę gryczaną ugotować po czym dodać do niej przetarty twaróg, jajka oraz łyżkę śmietany. Całość utrzeć i doprawić do smaku solą oraz cukrem.…
Tag: z kaszy
Kasze i Kuskus
Kasza gryczana z cebulą i słoniną
by Bartek J • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. ugotowanej kaszy gryczanej 3 szkl. wody 1 cebula 150 g słoniny sól Sposób wykonania: Słoninę pokroić w kostkę i stopić na rozgrzanej patelni. Następnie cebulę pokroić w krążki i podsmażyć na słoninie. W między czasie kasze zalać osoloną wodą i ugotować. Miękką kasze wymieszać ze słoniną i cebulą.
Kasze i Kuskus
Kotlety z kaszy gryczanej ze śmietaną
by Beata Półtorak • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. kaszy gryczanej 1 ¾ szkl. mleka 1 ¼ szkl. wody 3 jajka łyżka cukru 4 łyżki masła 4 łyżki bułki tartej sól 1 szkl. śmietany Sposób wykonania: Kaszę zalać osolonym mlekiem oraz wodą i ugotować. W między czasie jajka utrzeć razem z cukrem po czym dodać je do ugotowanej masy. Całość dokładnie…
Kasze i Kuskus
Kuskus z warzywami
by Marzena • • 0 Comments
Kasze i Kuskus
Kus-kus na sposób chiński
by Ewelosa • • 0 Comments
Składniki: mieszanka chińska Hortex pół opakowania bambus pół słoiczka kus kus 20 dkg sos sojowy 1 łyżka sól pieprz Sposób przygotowania: Kaszkę zalewamy bulionem. Mieszankę smażymy na patelni, dodajemy bambus i imbir. Podlewamy lekko sosem sojowym. Doprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy ją z kaszką. Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Ewelosa

