
Składniki:
- 1 szkl. kaszy perłowej
- 25 dag pieczarek
- 2 cebule
- 2 jajka
- olej
- sól
- pieprz

Składniki: 4 szkl. kaszy gryczanej 4 jajka 5 łyżek masła sól Sposób wykonania: Kaszę zalać wodą i ugotować. W między czasie jajka ugotować na twardo po czym je obrać i drobno posiekać. Następnie ugotowaną kasze odcedzić i przełożyć na półmisek. Posypać jajkami, oprószyć solą i polać roztopionym masłem.
Składniki: 1 szkl. mleka 2/3 szkl. kaszy kuskus ½ szkl. jogurtu waniliowego 2 łyzki cukru ½ szkl. owoców leśnych 1 łyżka masła ¼ łyżeczki soli Sposób wykonania: Mleko wymieszać razem z solą, wrzucić masło i doprowadzić do zagotowania, wówczas wsypać kaszę i odstawić pod przykryciem na 5min. Następnie wymieszać kaszę widelcem aby ja rozdzielić, dodać…