Składniki:
- jajka na twardo 5 sztuk
- ryba wędzona 10 dag
- grzybki z octu 6 sztuk
- papryka 1/4 sztuki
- majonez 3 łyżki
- szczypior posiekany 2 łyżki
- sól
- pieprz
Składniki: jajka na twardo 4 sztuki szczypiorek 1 łyżeczka cebulka 2 plasterki majonez 2 łyżeczki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka po ugotowaniu na twardo należy wystudzić i obrać ze skorupek, zmienić je, a następnie dodać do nich posiekany szczypiorek, cebulkę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać do pieczywa. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki…
Składniki: jajka 7 sztuk ser żółty 25 dag ocet 1/2 łyżeczki kalafior- najlepiej mrożony 10 dag koncentrat pomidorowy 2 łyżki papryka 1 sztuka szczypiorek posiekany 1 łyżka sól pieprz Sposób przyrządzenia: Paprykę i kalafior należy drobno pokroić, podgrzać na patelni na oleju do momentu zeszklenia się warzyw. Do warzyw należy dodać wymieszane jajka, następnie koncentrat…
Składniki: 3 jajka 40 g słoniny 2 łyżki wody sól Sposób wykonania: Słoninę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na rozgrzanej patelni. Następnie jajka roztrzepać z dodatkiem mleka i soli. Wylać masę jajeczną na słoninę i trzymać na ogniu do ścięcia jaj.
Składniki: 3 jajka 50 g kiełbasy natka pietruszki łyżeczka masła sól pieprz Sposób wykonania: Kiełbasę pokroić w plasterki, które przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następnie wbić na nią jajka tak aby żółtka się nie rozpadły. Trzymać na ogniu do ścięcia jaj. Przed podaniem oprószyć solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.