Składniki: 200 g sera rokpol łyżka jogurtu 3 łyżki majonezu 5 kropli tabasco łyżka startego chrzanu cebula 100 g cieniutkich plasterków salami 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 5-6 korniszonów Sposób wykonania: Ser zmiksować z dodatkiem chrzanu, tabasco, majonezu jogurtu i cebuli. Następnie plasterki salami pokroić w paseczki, orzechy posiekać a korniszony pokroić w drobną kostkę.…
Tag: z jajkami
Jajka
Jajeczna pasta Oli
by Ola • • 0 Comments
Składniki: 4 jaja 1yżka przecieru pomidorowego 1 łyżka musztardy 2 łyżka drobno posiekanego szczypiorku 2 łyżki majonezu odrobina oliwy sól pieprz Sposób wykonania Jajka ugotowane na twardo drobno posiekać, dodać musztardę, przecier pomidorowy oraz oliwę i całość dokładnie utrzeć. Następnie dodać szczypiorek, majonez, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Jajka
Jaja nadziewane wędzoną rybą
by Karolina • • 0 Comments
Składniki: wędzona ryba słoiczek majonezu 5 jaj 2 ogórki kiszone natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania Jajka ugotowane na twardo, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Następnie z ryby usunąć ości i rozetrzeć razem z żółtkami oraz majonezem. Doprawić do smaku solą oaz pieprzem. Powstałą masą napełnić połówki jajek. Przed podaniem ułożyć jajka na plastrach…
Sery
Pudding z twarogu
by Sabina Włodarczyk • • 0 Comments
Składniki: 5 żółtek ¾ szkl. cukru 6 łyżek masła ¾ szkl. śmietany 1 szkl. twarogu tarta bułka wanilia Sposób wykonania: Żółtka razem z cukrem utrzeć do białości po czym dodać odrobinę wanilii, śmietanę, masło oraz zmielony twaróg. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i…
Jajka
Chleb w jajkach
by albertos • • 0 Comments
Składniki: chleb 10 kromek jajka 3 sztuki sól pieprz posiekany koperek 1/2 łyżeczki posiekana natka pietruszki 1/2 łyżeczki Sposób przyrządzenia: Chleb należy pokroić w kostki. W miseczce należy roztrzepać miotełką jajka, dodać do nich sól, pieprz, koperek i natkę pietruszki, wszystko dokładnie wymieszać. Na patelni należy rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim z obu stron…