Składniki: 3 jajka 25 dag żółtego sera 1 ½ łyżki masła 2 łyżki mleka sól Sposób wykonania: Jajka roztrzepać razem z mlekiem. Doprawić do smaku solą i połączyć z startym serem. Masę jajeczno-serową wylać na patelnię z rozgrzanym masłem i trzymać na ogniu do ścięcia jaj.
Tag: z jajkami
Jajka
Omlet z szynką i pieczarkami Marcina
by Marcin • • 0 Comments
Jajka
Jaja faszerowane szprotkami
by Kasia • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo puszka wędzonych szprotek w oleju pomidor łyżka natki pietruszki łyżka kiełków rzodkiewki kilka liści zielonej sałaty sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować po czym je obrać i przekroić wzdłuż na połówki. Następnie wyjąć żółtka, które utrzeć razem ze szprotkami oraz posiekaną zieleniną. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstała…
Jajka
Omlet na paseczkach szynki
by Pulla • • 0 Comments
Jajka
Marchewkowy omlet zapiekany
by Jolanta • • 0 Comments
Składniki: 3 jajka 2 łyżki mleka łyżka masła sól 1 marchewka Sposób wykonania: Marchewkę obrać po czym zalać wodą i ugotować, wówczas zetrzeć ją na tarce. Następnie jajka roztrzepać z dodatkiem mleka i soli. Dodać do jajek marchewkę, dokładnie wymieszać i przelać masę omletową do naczynia żaroodpornego. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 10 minut. Przed…