Składniki:
- kurczak
- 4 jabłka
- cząber
- 3 łyżki oleju
- 1 szkl soku jabłkowego
- sól
- pieprz
- czosnek granulowany
Składniki: ½ kg jabłek 1 cebula pomarańcza 5 dag rodzynków ½ papryczki chili 10 dag cukru 1 łyżka musztardy francuskiej z gorczycą ½ szkl octu jabłkowego sól pieprz imbir Sposób wykonania: Pomarańcze i jabłka obrać po czym pokroić na mniejsze kawałki usuwając pestki. Wrzucić do garnka, dodając jeszcze posiekaną cebulę oraz ocet jabłkowy. Trzymać na…
Składniki: ½ kg czerwonej kapusty 1 winne jabłko garść rodzynków 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę obrać z zewnętrznych liści po czym drobno ją poszatkować. Następnie na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, wówczas dodać do niej kapustę. Podlać odrobiną gorącej wody…
Składniki: 1 ½ szkl mąki 3 jajka ½ szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżki oliwy z oliwek tłuszcz i bułka tarta cukier puder jabłka Sposób wykonania: Białka z dodatkiem cukru ubić na sztywną pianę. Wówczas nie przerywając ubijania dodawać stopniowo po jednym żółtku, mąkę, proszek do pieczenia oraz…
Składniki: ½ kg mąki ½ kg masła ½ kg chudego sera 4 jabłka szczypta soli cukier puder Sposób wykonania: Masło posiekać razem z mąką po czym dodać utarty ser twarogowy i całość dokładnie wyrobić na gładkie ciasto, które rozwałkować i pokroić na kwadraty. Następnie jabłka obrać pokroić na mniejsze kawałki usuwając gniazda nasienne. Na każdym…