Składniki:
- 1 kg schabu bez kości
- ½ kg piersi z kurczaka
- 25 dkg szynki gotowanej
- ½ szklanki śmietany 36%
- 2 jajka
- 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich i laskowych
- 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 100 ml śliwowicy
- sól, pieprz do smaku
Składniki: 4 filety z indyka 2 cytryny 2 limonki 1 por/ biała część 10 cebulek szalotek ½ szklanki płynnego miodu 10 suszonych pomidorów 10 ząbków czosnku 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli pieprz ziele angielskie/zmielone/ 3 łyżki smalcu Sposób przyrządzenia: Cytryny i limonki sparzyć i zetrzeć skórkę. Z limonek wycisnąć sok i połączyć z płynnym…
Składniki: 1 pierś z indyka opakowanie zupy cebulowej 1 szklanka jasnego piwa 3 -4 łyżki masła 3 łyżki majonezu pieprz, sól do smaku Sposób przyrządzenia: Pierś z indyka natrzeć niewielką ilością soli i pieprzu, obtoczyć w zupie cebulowej. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, wysmarowanego uprzednio masłem. Wstawić do nagrzanego piekarnika w temperaturze 200 stopni i piec…
Składniki: 2 kg filetów z indyka 1 cukinia 10 dag orzechów pistacjowych 20 dag żółtego sera 2 cebule 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę oraz cukinie pokroić i podsmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie ser zetrzeć na tarce a orzechy zemleć. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie mięso rozbić aby powstał płat,…
Składniki: 4 filety z piersi indyka 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka cebuli w proszku ¼ łyżeczki chili w proszku 3 łyżki oliwy 4 banany sól Sposób wykonania: Filety zbić lekko tłuczkiem po czym skropić je oliwa i oprószyć papryką, cebulą oraz chili. Przełożyć je do brytfanny z rozgrzanym tłuszczem…