Składniki: 8 dużych kań 15 dkg tartego żółtego sera 8 kromek chleba tostowego 8 liści sałaty rzymskiej 8 przekrojonych na połowę Sos: 3 łyżki oliwy 3 łyżeczki posiekanego czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanej bazylii sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wymieszać dokładnie wszystkie składniki sosu, przyprawić. Grzyby oczyścić, wyciąć trzony. Nasmarować sosem. Opiekać…
Tag: z grzybów
Grill
Grzyby z czosnkiem grillowanie
by Roman • • 0 Comments
Składniki: 12 dużych grzybów 3 łyżki oliwy 3 łyżeczki posiekanego czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanej bazylii sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wymieszać oliwę i inne dodatki na jednolity sos, przyprawić. Oczyszczone kapelusze grzybów ułożyć na aluminiowych tackach do grillowania, każdy polać sosem i grillować przez 5 minut na gorącym grillu obracając. Podawać…
Grill
Grzyby leśne z grilla
by Roman • • 0 Comments
Składniki: ½ kg grzybów (kapeluszy jeśli duże) Marynata: 4 duże ząbki czosnku 2 łyżeczki soli 2 łyżki soku z cytryny ½ łyżeczki mielonego pieprzy 1/3 szklanki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Przygotować marynatę, czosnek rozgnieść z solą na jednorodną pastę. W odpowiednim naczyniu wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy, używając trzepaczki do jajek mieszać z…
Wegetariańskie
Fasolka szparagowa z kurkami
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 60 dag fasolki szparagowej 25 dag świeżych kurek 1 średnia cebula 2.5 łyżki masła 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżeczka mączki kartoflanej 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Fasolkę umyć, pozbawić końcówek i łyka. Pokroić na 3 cm kawałki. Zalać wrzącą lekko posoloną wodą. Gotować 15 min. Odcedzić. Cebulę obrać…