Składniki: 400 g boczniaków 5 łyżek oleju 2 łyżka masła 2 jajka 2 łyżki maki 3 łyżki bułki tartej sól pieprz Sposób wykonania: Boczniaki oczyścić po czym oprószyć solą ora pieprzem. Następnie obtoczyć je w mace, potem w roztrzepanych jajkach a na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju około 5 minut z każdej…
Tag: z grzybami
Listy
Pieczarki duszone na maśle
by Oliwia Owczarek • • 0 Comments
Listy
Kurki smażone na maśle – Malwiny
by Malwina Kurowska • • 0 Comments
Składniki: 500 g kurek 1 cebula 3 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby dokładnie oczyścić po czym większe pokroić na połówki a małe pozostawić w całości . Następnie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle po czym wrzucić o niej grzyby. Cały czas mieszając smażyć na silnym ogniu około 20 minut. Na koniec doprawić do…
Listy
Kurki duszone ze śmietaną
by Lidia Sobolewska • • 0 Comments
Składniki: 500 g kurek 1 cebula 2 łyżki masła 100 ml śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby dokładnie oczyścić po czym większe pokroić na mniejsze kawałki a małe pozostawić w całości . Następnie posiekana cebulę zeszklic na rozgrzanym mas klem wówczas dodać grzyby i trzymać pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut. Po tym…
Listy
Rydze z patelni
by Eliza Orzechowska • • 0 Comments
Składniki: 500 g rydzów 4 łyżki sklarowanego masła sól pieprz Sposób wykonania: Rydze oczyścić, małe pozostawić w całość a większe pokroić na mniejsze kawałki. Następnie wrzucać je partiami na rozgrzane masło i smażyć około 3 minut z każdej strony. Po usmażeniu oprószyć solą oraz pieprzem.