
Składniki:
- 50 dkg polędwicy wołowej
Marynata:
- 1 szklanka czerwonego wina
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 posiekany ząbek czosnku
- 1 łyżka posiekanego rozmarynu
- 1 łyżka pokrojonych drobno winogron
- kilka zgniecionych ziaren jałowca

Składniki: 15 dkg liści młodego szpinaku 10 dkg pokrojonych na ćwiartki pomidorów koktajlowych 5 dkg pokrojonego w słupki żółtego sera 8 dużych pieczarek Sposób przyrządzenia: W rondlu, pod przykryciem udusić szpinak przez 2 minuty, odsączyć z resztek soku, posiekać nożem. Wymieszać z pomidorami i serem. Oczyścić pieczarki, wyciąć trzony. Wnętrze grzybów napełnić farszem, każdy zawinąć…

Przed nami kolejny majowy długi weekend. Od czwartku do niedzieli duża część Polaków będzie starała się złapać choć namiastkę prawdziwych wakacji, wypoczywając na własnych lub zaprzyjaźnionych działkach. A wieczorem w powietrzu będzie się czuło zapachy pieczonych kiełbasek, szaszłyków i kurczęcych udek – znak, że grillowy sezon na dobre się rozpoczął. Towarzyskie spotkania na wolnym powietrzu…