Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczny filet rybny z grilla

Składniki:

    • 70 dkg filetów rybnych
    • ½ szklanki posiekanych ulubionych ziół
    • ½ łyżeczki soli
    • szczypta mielonej ostrej papryki
    • 2 łyżki oliwy
    • sok z 1 cytryny

Sposób przyrządzenia:
W mikserze lub robocie kuchenny zmiksować wszystkie składniki (oprócz ryby) . Każdy filet zawinąć w folię, odłożyć na 24 godziny do lodówki. Tak przygotowaną rybę możemy piec na grillu zarówno w folii aluminiowej jak i bezpośrednio na ruszcie. Czas pieczenia wynosi około 10 minut, w zależności od grubości filetów. Pieczona w folii jest bardziej aromatyczna i delikatniejsza. Pieczona na ruszcie częstokroć robi się sucha.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *