Składniki: 40 dag zielonej fasolki 2 łyżki oleju 4-5 łyżek rosołu Sos: 1 łyżeczka imbiru 1 łyżka smalcu 3-4 łyżki mielonej wieprzowiny 1 łyżka sos sojowego 1 łyżka pikantnego sosu 1 łyżeczka cukru Sposób wykonania: Fasolkę smażyć ok. 2 min na rozgrzanym oleju, wówczas wlać rosół i nadal trzymać na ogniu mieszając ok. 4-5 min.…
Tag: z fasolką
Wołowina
Gulasz mięsny z pieczarkami
by marek • • 0 Comments
Gulasz mięsny z pieczarkami w płatkach cebuli z dodatkiem fasolki szparagowej i czerwonej papryki. Składniki: 500 g wołowiny olej 2 duże cebule ¾ l bulionu wołowego 500g ziemniaków 500 g zielonej fasolki szparagowej 1 papryka 250 g pieczarek 250 g pomidorów sól przyprawa do gulaszu Kamis Przygotowanie: Mięso opłukać pod bieżącą, zimną wodą, osuszyć, pokroić…