Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z dziczyzny

Plemiennie z mięsem jelenia

Ciasto: 1 2/3 szkl mąki 1 jajko 1/3 szkl. wody Nadzienie: 400 g mięsa jelenia 200 g surowej szynki 200 g tłuszczu 1 cebula łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na ciasto dokładnie wyrobić ze sobą. Następnie szynkę oraz mięso posiekać po czym dodać do nich posiekaną cebulę oraz rozdrobniony tłuszcz. Całość dokładnie…

Przepiórki z grilla

Składniki: 8 sprawionych przepiórek Marynata: 2 łyżki oliwy 1 drobno posiekana cebula 3 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej naci pietruszki lub kolendry ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka glutaminianu sodu lub soli Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Tuszki przepiórek dokładnie umyć osuszyć natrzeć marynatą, na kilka godzin odłożyć do lodówki. Aby ułatwić…

Królik duszony ze śliwkami

Składniki: 1 sprawiony królik 50 dkg suszonych śliwek 2 szklanki sosu pomidorowego 3 łyżki oleju Marynata: 1 szklanka octu 3% 6 rozgniecionych ząbków czosnku 1 liść laurowy 2 łyżki posiekanej naci pietruszki cukier mielony cynamon do smaku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Tuszkę królika umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Składniki marynaty wymieszać w rondlu, doprowadzić do…