Składniki: ½ l octu winnego 1 cebula 1 listek laurowy Sposób wykonania: Cebulę drobno posiekać i przełożyć do słoika. Dodać do niej pokruszony listek laurowy i zalać całość octem winnym. Wstawić do lodówki na 3 dni o jakiś czas potrząsając słoikiem. Po tym czasie ocet przecedzić i rozlać do butelek. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Tag: z cebulą
Porady i Ciekawostki
Kluski z kaszy gryczanej z cebulką
by Marlena Popiołek • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Tilapia z cebulą z grilla
by Karina Neumann • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z tilapii 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka estragonu sól pieprz Sposób wykonania: Do oliwy dodać drobno posiekaną cebulę oraz estragon. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą marynatą natrzeć filety z tilapii. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie piec na grillu na specjalnej…
Porady i Ciekawostki
Ryż z pomidorami i cebulą
by Waldek Bernacki • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Sałatka z czerwonej fasoli z majerankiem
by Mirosława Wajda • • 0 Comments
Składniki: 25 dag czerwonej fasoli 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 2 cebulki szalotki 1 ząbek czosnku 1 łyżka octu winnego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka pikantnego ketchupu sól pieprz Sposób wykonania: Fasolę zalać wodą i odstawić na całą noc. Następnego dnia czosnek przecisnąć przez praskę po czym dodać do niego…