Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż z pomidorami i cebulą

 

Składniki:

 

  • 1 szkl ryżu
  • 2 cebule
  • 2 pomidory
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 szkl wody
  • 1 kostka bulionu warzywnego

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę udusić na rozgrzanym oleju.
Wówczas wsypać ryż, wymieszać i jeszcze chwile smażyć razem.
Następnie wlać wodę, wrzucić kostkę bulionową i dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory.
Trzymać na małym ogniu około 10 minut, aż ryż wchłonie cały płyn.
Wówczas zdjąć garnek z ognia, owinąć go kocem i odstawić na kilka minut aby składniki się przegryzły.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *