Składniki: 1 kg rydzów 1 szkl octu winnego 1 cebula kilka ziarenek białego pieprzu 2 łyżeczki soli Sposób wykonania: Rydze dokładnie oczyścić i osuszyć. Następnie przełożyć je do rondla. Dodać pokrojona w plastry cebule oraz sól do smaku. Podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie zdjąć…
Tag: z cebulą
Porady i Ciekawostki
Placki ziemniaczane z cebulą
by Mateusz Kossakowski • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Sandacz z sardynkami z cebulą
by Celina Ogrodnik • • 0 Comments
Składniki: 80 dag sandacza 2 cebule 1 puszka sardynek 2 łyżki masła 2 łyżki śmietany 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Sandacza podzielić na porcje, które oprószyć solą. Następnie do sardynek dodać posiekaną cebule, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem. Pastą posmarować rybę z obu stron.…
Porady i Ciekawostki
Świeże grzyby duszone w śmietanie
by Marzena Rataj • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Smażone maślaki z cebulą
by Halina Deptuła • • 1 Comment
Składniki: ½ kg maślaków 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanej oliwie. Grzyby dokładnie oczyścić, posiekać na mniejsze kawałki i wrzucić do cebuli. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Trzymać na małym ogniu pod przykryciem przez kilka minut. Po tym czasie zdjąć pokrywkę…