Składniki:
- 2 pęczki rzodkiewek
- opakowanie serka homogenizowanego
- 10 dag bryndzy
- po 1 łyżce natki pietruszki, szczypiorku i koperku
- sól
Składniki: 20 dkg bryndzy ½ szklanki posiekanego szczypiorku 4 ugotowane na twardo jajka 4 ząbki czosnku ½ szklanki majonezu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Zieleninę i jajka drobniutko posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Bryndzę pokruszyć. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z białym pieczywem lub krakersami.
Składniki: 7 bakłażanów 1 cebula 3 pomidory 1 szkl. bryndzy 1 szkl. mleka 4 jajka 4 łyżki masła 2-3 łyżki oleju 1 łyżka mąki pszennej natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Obrane bakłażany pokroić w kostkę po czym podsmażyć je na połowie rozgrzanego oleju. W między czasie pomidory sparzyć wrzątkiem i również pokroić je w…
Składniki: 50dag ziemniaków 20 dag bryndzy 4 jaja 1/4 szklanki ryżu 1 pęczek pietruszki mąka olej sól. pieprz Sposób przyrządzenia: Ugotować ziemniaki w mundurkach, obrać, zetrzeć na tarce. Ugotowany ale twardy jeszcze ryż wymieszać z ziemniakami. Dodać roztartą bryndzę, jaja, posiekaną natkę. Ostrożnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Z otrzymanej masy formować kotlety i smażyć…