Składniki: 1 kg jagnięciny 2 pomarańcze łyżka sosu sojowego ½ szkl. bulionu 3 łyżki oleju łyżeczka mąki 2 ząbki czosnku imbir zielenina sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na plastry, które obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następnie oprószyć je solą, pieprzem oraz podlać odrobiną wody i trzymać jeszcze na małym ogniu ok. 15-20 minut. W między…
Tag: z baraniny
Baranina
Baranina z pomidorami
by Weronika • • 0 Comments
Składniki: 400-600 g baraniny bez kości 2-3 ząbki czosnku 2-3 cebule 2-3 łyżki margaryny 6-7 pomidorów sól pieprz koperek Składniki: Baraninę pokroić w kostkę po czym podrumienić ją na rozgrzanym tłuszczu, wówczas oprószyć ją solą i pieprzem oraz podlać odrobiną wrzątku. Trzymać na ogniu pod przykryciem. W między czasie cebulę oraz czosnek posiekać i wrzucić…
Baranina
Baranina w sosie śmietanowo-cebulowym
by Beata • • 0 Comments
Składniki: 500-600 g baraniny 3 łyżki tłuszczu sól pieprz Sos: łyżka mąki 2-3 cebule 2 łyżki tłuszczu 2 pietruszki 2-3 łyżki śmietany Sposób wykonania: Pokrojone mięso podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym oprószyć je solą oraz pieprzem, wówczas podlać odrobiną wody i dusić. W między czasie pietruszkę oraz cebule posiekać i podsmażyć na rozgrzanym…
Baranina
Baranina z fasolką szparagową
by Magda • • 0 Comments
Baranina
Mostek barani z rzepą
by Konrad • • 0 Comments
Składniki: 1 kg baraniny 5-6 rzep 1 por 1 pietruszka 1 cebula ½ łyżki masła ½ łyżki mąki natka pietruszki koperek pieprz sól Sposób wykonania: Mostek zalać wodą i ugotować. W między czasie obrać rzepy i pokroić je w kostkę. Następnie pokroić wszystkie warzyw i razem z rzepą wrzucić do rzepy. Trzymać na ogniu do…