Składniki:
- 2 puszki wypłukanej czerwonej fasoli konserwowej
- 50 dkg mielonej wołowiny
- 5 parówek pociętych na 1 cm kawałki
- 5 obranych ze skóry, pokrojonych w kostkę pomidorów
- sól, pieprz
- 1 szklanka tartego żółtego sera
- chipsy kukurydziane
Składniki: 50 dkg mięsa wołowego z kością 1,5 litra bulionu warzywnego 1 listek laurowy kilka ziaren pieprzu sól i pieprz do smaku 15 dkg makaronu nitki Sposób przyrządzenia: Mięso zalać bulionem warzywnym, dodać liść laurowy i pieprz, powoli gotować aż mięso zmięknie. Mięso obrać z kości i ponownie dodać do bulionu, przyprawić solą i pieprzem,…
Składniki:
Składniki: 25 dkg pokrojonej w kostkę wołowiny ½ szklanki suszonych borowików 25 dkg pokrojonych w plastry pieczarek 1 drobno posiekana cebula 1 pokrojona w plastry marchewka 1 pokrojona w cienkie plastry łodyga selera naciowego 1 mały, pokrojony w plastry pasternak 2 posiekane ząbki czosnku 1 łyżka oliwy 6 szklanek bulionu mięsnego 3 szklanki wody 3…