Składniki: 2 marchewki biała rzodkiew 2 jabłka 3-4 łyżki płatków owsianych 3 cebule dymki 3 łyżki łuskanych orzechów włoskich sok z cytryny kilka łyżek soku pomidorowego cukier sól Sposób wykonania; Obrane marchewki i rzodkiew zetrzeć na tarce a jabłka pokroić w kostkę. Dodać płatki owsiane, posiekaną dymkę i orzechy. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do…
Tag: witaminy
Listy
Sałatka z marchwi i ogórka posypana pestkami słonecznika
by Konrad Adamowski • • 0 Comments
Składniki: 4 marchewki 2 zielone ogórki pęczek rzodkiewek 2 cebulki dymki pół pęczka koperku 2 łyżki pestek słonecznika Sos jogurtowy: kubek odtłuszczonego jogurtu sok z cytryny drobno zmielony biały pieprz sól odrobina cukru Sposób wykonania: Obrane marchewki zetrzeć na tarce a ogórki i rzodkiewki pokroić na plasterki. Następnie cebulę i koperek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać…
Listy
Sałatka pełna warzyw w jogurcie
by Teresa Krzysztofik • • 0 Comments
Składniki: 2-4 marchewki 2 małe kalarepki mały ogórek 4 pomidory pęczek rzodkiewek pełna łyżka posiekanej rzeżuchy szklanka jogurtu łyżka soku z cytryny 2 łyżki oleju słonecznikowego łyżka keczupu odrobina cukru sól pieprz Sposób wykonania: Marchewkę i kalarepkę zetrzeć na tarce, ogórki i rzodkiewki pokroić w plasterki a pomidory na cząstki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.…
Listy
Sałatka z kapusty, rzodkiewek i ogórków
by Urszula Lipowska • • 0 Comments
Składniki: główka kapusty 2 pomidory po pół pęczka koperku i grubego szczypioru cebula 2ogórki małosolne kilka rzodkiewek po ćwierć strąka żółtej i czerwonej papryki ząbek czosnku 3 łyżki oliwy pieprz sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, pomidory pokroić na cząstki a cebulę posiekać. Następnie ogórki i rzodkiewki pokroić na plasterki, zielenię posiekać a paprykę pokroić w…
Listy
Sałatka z ogórków, rzodkiewek i szczypiorku
by Julia Pudło • • 0 Comments
Składniki: 3 ogórki węże 3-4 pęczki rzodkiewek 2 pęczki szczypiorku 2 szklanki śmietany 18% cukier sól pieprz Sposób wykonania: Obrane ogórki i rzodkiewki pokroić na plasterki a szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać śmietaną. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.