Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: witaminy

Surówka z kiszonej kapusty z papryką

Składniki: 25 dag kiszonej kapusty strąk papryki świeżej lub konserwowej ogórek kiszony cebula łyżka oleju słonecznikowego cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, paprykę pokroić w paski a ogórka w plasterki. Dodać jeszcze posiekaną cebule i całość dokładnie wymieszać. Skropić całość olejem i doprawić do smaku solą oraz cukrem.

Sałatka z cykorii i pomarańczy

Składniki: 4 cykorie duże winne jabłko pomarańcza 3-4 łyżki posiekanych orzechów włoskich łyżeczka rodzynków sok z połowy cytryny pół szklanki jogurtu naturalnego kilka gałązek pietruszki cukier sól Sposób wykonania: Cykorie posiekać, jabłka pokroić w kostkę, obrane pomarańcze podzielić na cząstki. Dodać jeszcze rodzynki oraz orzechy i całość dokładnie wymieszać. Następnie jogurt wymieszać z sokiem z…

Sałatka z cukinii z czosnkiem

Składniki: cukinia 2-3 ząbki czosnku po 2 łyżki majonezu i jogurtu koperek szczypta cukru sól pieprz Sposób wykonania; Obraną cukinie przekroić na pół wzdłuż po czym każda połówkę pokroić na plasterki. Dodać do niej posiekany czosnek oraz koperek i polać jogurtem i majonezem. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Sałatka ze śliwek i orzeszków

Składniki: 25 dag cebuli 10 świeżych śliwek węgierek 5 dag fistaszków solonych 2 łyżki oleju sojowego łyżka posiekanej natki pietruszki pieprz sól Sposób wykonania: Cebulę pokroić w krążki, śliwki przekroić na połówki a orzechy posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i skropić olejem sojowym./ Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Udekorować natką pietruszki.