Składniki: 40 dag kwaszonych ogórków 10 dag cebuli 1-2 łyżki oleju łyżka zielonej pietruszki Sposób wykonania: Obrane ogórki pokroić na plasterki, cebulę posiekać. Całość skropić olejem i posypać posiekaną natką pietruszki.
Tag: witaminy
Listy
Surówka z kiszonej kapusty z papryką
by Natalia Stanik • • 0 Comments
Składniki: 25 dag kiszonej kapusty strąk papryki świeżej lub konserwowej ogórek kiszony cebula łyżka oleju słonecznikowego cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, paprykę pokroić w paski a ogórka w plasterki. Dodać jeszcze posiekaną cebule i całość dokładnie wymieszać. Skropić całość olejem i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Sałatka z cykorii i pomarańczy
by Krystyna Daszkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 4 cykorie duże winne jabłko pomarańcza 3-4 łyżki posiekanych orzechów włoskich łyżeczka rodzynków sok z połowy cytryny pół szklanki jogurtu naturalnego kilka gałązek pietruszki cukier sól Sposób wykonania: Cykorie posiekać, jabłka pokroić w kostkę, obrane pomarańcze podzielić na cząstki. Dodać jeszcze rodzynki oraz orzechy i całość dokładnie wymieszać. Następnie jogurt wymieszać z sokiem z…
Listy
Sałatka z cukinii z czosnkiem
by Bożena Gruszecka • • 0 Comments
Składniki: cukinia 2-3 ząbki czosnku po 2 łyżki majonezu i jogurtu koperek szczypta cukru sól pieprz Sposób wykonania; Obraną cukinie przekroić na pół wzdłuż po czym każda połówkę pokroić na plasterki. Dodać do niej posiekany czosnek oraz koperek i polać jogurtem i majonezem. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Listy
Sałatka ze śliwek i orzeszków
by Danuta Moroz • • 0 Comments
Składniki: 25 dag cebuli 10 świeżych śliwek węgierek 5 dag fistaszków solonych 2 łyżki oleju sojowego łyżka posiekanej natki pietruszki pieprz sól Sposób wykonania: Cebulę pokroić w krążki, śliwki przekroić na połówki a orzechy posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i skropić olejem sojowym./ Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Udekorować natką pietruszki.