Składniki:
- ¾ l wody
- 300 g wiśni
- ¼ szkl słodkiej śmietanki
- 4 łyżki cukru
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 5 goździków
- ½ łyżeczki mielonego cynamonu
Składniki: ½ kg wiśni łyżka mąki 2 łyżki gęstej śmietany sól cukier Sposób wykonania; Wiśnie dokładnie wymieszać po czym wydrylować i przełożyć go garnka. Następnie zalać je wodą i gotować na małym ogniu do miękkości. Wówczas całość przetrzeć przez sito i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec dodać śmietanę wymieszaną z mąką, dokładnie…
Składniki: 2 kg wiśni 2 kg cukru Sposób przyrządzenia: Wiśnie umyć, wydrylować, przełożyć do szklanego naczynia i zasypać cukrem. Przykryć gazą i odstawić na 2 dni. Zlać sok/można go zapasteryzować/, a owoce zesmażać. Gdy się zeszklą napełnić słoiczki i zamknąć. Pasteryzować 20 minut i pozostawić na pokrywkach. Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i…