Składniki:
- 100 g białego sera
- 100 g mielonych migdałów
- 5 jajek
- 5 łyżek cukru
- ½ szkl. kaszy manny
- kieliszek rumu
- szczypta cynamonu
- masło
- bułka trata
- 500 g owoców jagodowych
- 100 g płatków migdałowych
- 100 g masła
- ½ szkl. cukru
- ½ szkl. śmietanki
Składniki: 6 gotowych dużych ptysiów koncentrat kremu do tortów o smaku waniliowym 2 kiwi kilka wisienek z konfitur Sposób wykonania: Przygotować krem według przepisu na opakowaniu. Następnie ptysie przekroić na połówki i wypełnić je kremem. Udekorować plasterkami kiwi oraz wisienkami.
Składniki: 2 tabliczki mlecznej czekolady 100 g masła 80 g cukru pudru 25 wiśni z syropu 4 łyżki śmietanki 2 łyżki wiórków z białej czekolady 2 łyżki wiórków z gorzkiej czekolady Sposób wykonania; W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, masło oraz cukier puder. Gdy powstanie gęsta, jednolita masa zdjąć ją z ognia, ostudzić po czym wstawić…
Składniki: mrożone ciasto francuskie 500 g wydrylowanych wiśni 1 ½ szkl. śmietanki 12% 3 jajka 2/3 szkl. cukru ¼ łyżeczki aromatu waniliowego cukier puder Sposób wykonania: Ciasto lekko rozmrozić po czym przełożyć na dno formy, obłożyć ciastem również boki formy. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i lekko podpiec. Następnie na podpieczonym cieście rozłożyć wiśnie i zalać…