Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wigilijne

Kolorowa sałatka

Składniki: ½ szklanki sypkiego ryżu 15 dkg orzechów włoskich 1 szklanka groszku konserwowego 1 szklanka kukurydzy 15 dkg żółtego sera 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 zielona papryka 15 dkg szynki drobiowej 1 słoiczek majonezu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Połowę orzechów siekamy, a połowę kroimy w większe kawałki.…

Rolmopsy śledziowe z zielonym groszkiem

Składniki: 50 dkg filetów z solonych śledzi 10 dkg konserwowanego zielonego groszku 15 dkg majonezu papryka konserwowa 1 cebula 3 łyżki białego wytrawnego wina ½ szklanki śmietany musztarda sok z cytryny natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Filety opłukać, zalać zimną wodą, odstawić aż stopień zasolenia będzie odpowiadał naszym preferencją smakowym. Wymoczone śledzie obsączyć z wody, posmarować…

Śledzie w sosie jogurtowo koperkowym

Składniki: 50 dkg filetów z solonych sledzi ½ szklanki dobrego naturalnego jogurtu 3 kiszone ogórki – opcjonalnie 1 pęczek koperku sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Filety opłukać, zalać zimną wodą, odstawić aż stopień zasolenia będzie odpowiadał naszym preferencją smakowym. W międzyczasie przygotować sos. Koperek drobno posiekać, wymieszać z jogurtem (śmietaną) i przyprawami. Ogórki, jeśli zdecydujemy…

Rolmopsy w zalewie pachnącej pomarańczą

Składniki: 6 dużych filetów z solonych śledzi Zalewa: 2 szklanki 3% octu z jabłek 10 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren czarnego pieprzu 2 listki laurowe 1 łyżka brązowego cukru skórka z 1 pomarańczy oczyszczoną dokładnie z białej włókniny 1 cebula ¼ szklanki białego wina Sposób przyrządzenia: Filety opłukać, zalać zimną wodą, odstawić aż stopień zasolenia…

Filety śledziowe w sosie curry

Składniki: 50 dkg filetów solonych śledzi ½ szklanki kwaśnej śmietany ½ szklanki majonezu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy 1 łyżka mielonego curry 1.3 pokrojonej w plastry cebuli 5 dkg kwaśnych jabłek 5 dkg selera biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety opłukać, zalać zimną wodą, odstawić aż stopień zasolenia będzie odpowiadał naszym…