Składniki: 50 dag mięsa wieprzowego 50 dag białej kapusty 5 dag smalcu 4 dag mąki łyżka przecieru pomidorowego 1 dag kminku sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zalać 1,5 szklanki wody i pogotować. Następnie dodać poszatkowaną kapustę, kminek oraz 1,5 l gorącej wody. Gotować o miękkości składników. Z mięsa usunąć kości i ponownie dodać do zupy.…
Tag: wieprzowina
Listy
Chili con carne
by Wanda • • 0 Comments
Składniki: ½ kg mięsa mielonego 2 puszki pomidorów bez skórki 2 puszki czerwonej fasoli 2 łyżki pokrojonej obgotowanej zielonej fasolki szparagowej 3 łyżki kukurydzy z puszki 3 -4 średnie cebule 2 ząbki czosnku czerwona papryka olej sól pieprz mielone chili kmin rzymski Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę po czym dodać posiekany czosnek…
Listy
Wyborne pierogi z mięsem
by Regina • • 0 Comments
Ciasto
Składniki:
• 3 szklanki mąki pszennej
• 1 szklanka wody o temperaturze około 75 st. C
• sól do smaku
Farsz
Składniki:
• 15 dkg wołowiny
• 15 dkg wieprzowiny
• 10 dkg mięsa drobiowego
• 1 łyżeczka masła
• 2 łyżki gęstej śmietany
• 2 bardzo drobno pokrojone cebule
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku
Listy
Pierogi gruzińskie
by Regina • • 0 Comments
Listy
Wątróbka smażona z szałwią
by Oliwia Owczarek • • 0 Comments
Składniki: 600 g wieprzowej wątroby 4 łyżki sklarowanego masła 8 listków szałwii skórka starta z ½ połowy cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Wątróbkę oczyścić po czym pokroić na mniejsze kawałki. Następnie skórkę cytrynowa wymieszać z posiekaną szałwią i obtoczyć w nich wątróbkę. Smażyć na rozgrzanej maśle. Po usmażeniu oprószyć solą oraz pieprzem.