Składniki: kotlety schabowe o grubości około 2, 5 cm bekon lub boczek w plastrach keczup pikantny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kotletom wyciętym ze schabu nadać kolisty kształt. Brzegi ponacinać ostrym nożem aby się nie zdeformowały podczas obróbki cieplnej. Lekko rozbić dłonią, brzegi opasać plastrami bekonu który przypinamy wykałaczkami lub obwiązujemy białą bawełnianą nicią. Przyprawiamy solą…
Tag: Wielkanoc
Łosoś
Filet z łososia w zielonym sosie
by Roman • • 0 Comments
Zupy
Teresy Zupa szczawiowa z jajkami
by Teresa • • 0 Comments
Surówki
Surówka z kapusty pekińskiej
by Magdalena Z • • 1 Comment
Składniki: główka kapusty pekińskiej puszka groszku zielonego puszka kukurydzy słoik ogórków konserwowych jedna papryka czerwona sól pieprz cukier oliwa z oliwek (może też być olej roślinny) czosnek (jeden ząbek) Sposób przyrządzenia: Kapustę myjemy pod zimną wodą i obieramy z pierwszej warstwy liści, następnie przekrajamy w pół i jeszcze na ćwiartki i kroimy bardzo drobno wzdłuż.…
Udka z kuczaka
Udka z kurczaka pychotka
by mariola • • 0 Comments
Składniki: 4 udka 2 cebule 1 łyżka skrobi kukurydzianej 1 łyżka sosu sojowego ½ szklanki sosu pomidorowego 5 łyżek oliwy z oliwek sól, cukier Sposób przyrządzenia: Mięso dokładnie umyć. W garnku zagotować wodę, do wrzącej włożyć udka, gotować przez 5 minut, wyjąć, obsuszyć. Cebulę obrać, pokroić w pół plasterki. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, smażyć…



