Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: Wielkanoc

Schab w bekonie

Składniki: kotlety schabowe o grubości około 2, 5 cm bekon lub boczek w plastrach keczup pikantny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kotletom wyciętym ze schabu nadać kolisty kształt. Brzegi ponacinać ostrym nożem aby się nie zdeformowały podczas obróbki cieplnej. Lekko rozbić dłonią, brzegi opasać plastrami bekonu który przypinamy wykałaczkami lub obwiązujemy białą bawełnianą nicią. Przyprawiamy solą…

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki: główka kapusty pekińskiej puszka groszku zielonego puszka kukurydzy słoik ogórków konserwowych jedna papryka czerwona sól pieprz cukier oliwa z oliwek (może też być olej roślinny) czosnek (jeden ząbek) Sposób przyrządzenia: Kapustę myjemy pod zimną wodą i obieramy z pierwszej warstwy liści, następnie przekrajamy w pół i jeszcze na ćwiartki i kroimy bardzo drobno wzdłuż.…

Udka z kurczaka pychotka

Składniki: 4 udka 2 cebule 1 łyżka skrobi kukurydzianej 1 łyżka sosu sojowego ½ szklanki sosu pomidorowego 5 łyżek oliwy z oliwek sól, cukier Sposób przyrządzenia: Mięso dokładnie umyć. W garnku zagotować wodę, do wrzącej włożyć udka, gotować przez 5 minut, wyjąć, obsuszyć. Cebulę obrać, pokroić w pół plasterki. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, smażyć…