Składniki:• sok mlainowy 1 szklanka • sok wiśniowy 1,5 szklanki • wermut 3 szklanki • lód Sposób przyrządzenia:Wszystko razem miksujemy w malakserze. Podajemy z lodem i mocno schłodzone. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa
Tag: wermut
Łosoś
Łosoś w porach Weroniki P
by Weronika P • • 0 Comments
Składniki: 6 dzwonków łososia 5 porów 1/4 l. rybnego wywaru 2 łyżki gęstej śmietany 3 łyżki białego wytrawnego wermutu masło sól pieprz szczypta cukru Sposób wykonania: Pory pokroić na grube plasterki, włożyć je do naczynia żaroodpornego po czym oprószyć je solą oraz pieprzem i zalać połową wywaru rybnego. Następnie wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego…
Rum
Poker
by Vjesja • • 0 Comments
Skład: 1/2 łagodnego, białego vermouthu 1/2 rumu 1 skorka z cytryny lód Sposób przyrządzenia: Lód wsypać do shakera, dodać rum i vermouth. Dobrze wstrząsnąć, serwować w koktajlowym szkle, udekorować skorka z cytryny.
Koktaile
Dolores
by Administrator • • 0 Comments
Składniki: – 25 ml Brandy – 25 ml wódki czystej – 25 ml wytrawnego wermutu – plasterek cytryny Przyrządzać w shakerze, odcedzić od lodu, podawać w kieliszku cocktailowym, dekorować konikiem z cytryny.
Koktaile
Manhattan
by Administrator • • 1 Comment
Składniki: – 40 ml whisky, – 20 ml czerwonego wermutu lub białego słodkiego, – 10 kropli Angostura bitters Składniki energicznie zmieszać z 3-4 potłuczonymi kostkami lodu w shakerze, przelać do kieliszka koktajlowego. Podawać z oliwką.