Składniki: – 25 ml coracao – 25 ml brandy – 1 jajko – 1 chlust wytrawnego wermutu – 1 łyżeczka cukru – 1 plasterek pomarańczy – sok z 0,5 cytryny Silnie szeikerować do spienienia, odcedzić od lodu, podawać w kieliszku do białego wina, ze słomką i z włożonymi do napoju plasterkiem cytryny ze skórką.
Tag: wermut
Wódka
Bison Sour
by Administrator • • 0 Comments
Składniki: – 50 ml wódki żubrówki – sok z 0,5 cytryny – 1 łyżeczka cukru pudru – 1 chlust wytrawnego wermutu – 1 plasterek cytryny – 1 plasterek pomarańczy Przyrządzić w szklanicy barmańskiej, odcedzić od lodu, podawać w kieliszku od sours, ze słomką. Dekorować konikiem z plasterka z pomarańczy, do napoju włożyc plasterek cytryny ze…