Składniki: 20 dag wędzonego łososia w plastrach 15 dag twarogu serek topiony szczypiorek natka pietruszki ząbek czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Ser zmiksować po czym dodać posiekany szczypiorek, natkę pietruszki oraz posiekany czosnek. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie plastry łososia ułożyć tak aby zachodziły na siebie i rozsmarować na nich…
Tag: wędzony łosoś
Łosoś
Tatar z wędzonego łososia
by Halina Bulińska • • 0 Comments
Składniki: ½ kg wędzonego łososia 4 żółtka 2 cebule 3-4 ogórki konserwowe pęczek posiekanej drobniutko pietruszki sól, pieprz do smaku oliwa 2 cytryny Sposób przyrządzenia: Rybę kroimy bardzo drobniutko, wkładamy do szklanej misy. Cebulkę i ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę. Pietruszkę siekamy. Wszystkie składniki dokładnie lekko mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy…
Wołowina
Stek wołowy grillowany z łososiem i jajkiem
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 4 grube plastry polędwicy wołowej 4 plastry wędzonego łososia 4 ugotowane na twardo jajka 2 łyżki masła sól, pieprz do smaku keczup pikantny Sposób przyrządzenia: Mięso delikatnie rozbić dłonią. Przyprawić solą i pieprzem. Piec na dobrze nagrzanym grillu lub patelni grillowej po kilka minut z każdej strony zależnie od tego jak wysmażone mięso lubimy.…
Przekąski
Ruloniki z łososia z ogórkiem
by Jagoda Jeziorska • • 0 Comments
Składniki: 8 plastrów wędzonego łososia 1 zielony ogórek 50 g serka kremowego 1 łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Plasterki lekko przyciąć z boków aby powstał kształt prostokąta. Następnie odkrojone skwarki zmiksować z dodatkiem serka. Ogórek obrać i pokroić na 16 słupków. Plastry łososia posmarować serowa pastą, kładziemy słupek ogórka, posypujemy całość koperkiem i zwijamy w…
Jajka
Jajka sadzone z łososiem
by Kasia Wolny • • 0 Comments
Składniki: 2 jajka 100 g wędzonego łososia 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Łososia pokroić na plasterki, które podsmażyć na części rozgrzanego masła (nie rumienić). W między czasie na pozostałym maśle posadzić jajka, uważając aby żółtka się nie rozpadły. Na talerzykach nożyc plasterki łososia a na nim posadzone jajka. Oprószamy całość solą oraz pieprzem.