Składniki:
-
- 15 dag wędzonej ryby (tłustej)
- 15 dag twarogu
- łyżka oleju roślinnego
- łyżka musztardy
- czarne oliwki
- papryka zielona
- sól
Składniki: • 1 kg wędzonej ryby • 10 łyżek masła • 1 szklanka śmietanki kremówki • 2 łyżeczki soku z cytryny lub 0.5 łyżeczki octu winnego • 2 łyżki ostrego chrzanu Sposób przyrządzenia: Pokroić rybę na kawałki, dodać masła, chrzan, sok z cytryny i utrzeć porządnie na gładką pastę. Ubić śmietankę i połączyć delikatnie mieszając…
Składniki: • 1 kg ryby • 0.5 kg warzyw mieszanych (marchewka, pietruszka, seler, por) • 1 cebula • sól, pieprz • listek laurowy • ziele angielskie • 5 dag masła • 2 jajka ugotowane na twardo • 2 łyzki posiekanej zielonej pietruszki Sposób przyrządzenia: Rybę oskrobać z łusek, oprawić, odkrajać płetwy i głowę, pokroić na…
Składniki: • 6 jajek ugotowanych na twardo • 20 dag wędzonej ryby • 1 łyżeczka oliwy • 1 łyżeczka masła • 1/4 pęczka szczypiorku Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Wędzoną rybę obrać ze skóry, usunąć ości, zmielić, dodać ugotowane żółtka, oliwę i masło. Wszystko razem utrzeć, dodać szczypiorek, wymieszać. Ostrożnie napełnić…
Składniki: • 1 mała wędzona ryba • 1 mały słoik majonezu • 5 jajek • 2 duże ogórki kwaszone (zielenina) • sól, piprz • 1/2 pęczka natki z pietruszki Sposób przyrządzenia: Ugotowane na twardo jajka obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Dokładnie oczyszczoną z ości rybę rozetrzeć z żółtkami i kilkoma łyżkami majonezu, doprawić solą…