Składniki: 1 jabłko 1 cebula 4 plastry bekonu 2 łyżki oleju 4 kiełbaski grillowe bulion warzywny 3 łyżki soku jabłkowego sól pieprz Sposób wykonania: Obrane jabłko podzielić na ćwiartki . Następnie na rozgrzanym oleju smażyć kiełbaski około 10 minut. W między czasie na również na rozgrzanym oleju przesmażyć boczek pokrojony w kostkę, posiekaną cebulę oraz…
Tag: wędliny
Wędliny
Kiełbaski z duszonymi ogórkami
by Maja Migas • • 0 Comments
Składniki: 4 kiełbaski grillowe tłuszcz 2 ogórki 30 g masła 1 opakowanie 30% śmietany 1 łyżka musztardy sól pieprz cukier natka pietruszki Sposób wykonania: Kiełbaski podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym zostawić na małym ogniu jeszcze 10 minut. W między czasie obrane ogórki pokroić w plasterki i dusić je na rozgrzanej margarynie około 5 minut…
Wędliny
Kiełbasa z warzywami
by Natalia Cegiełka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg kiełbasy grillowej 25 dag wędzonego boczku 2 pomidory 1 papryka 2 cebule 15 dag cukinii 25 dag żółtego sera 3 łyżki oleju 1 łyżka koncentratu pomidorowego ½ łyżeczki papryki w proszku 1 łyżka przyprawy do zup w proszku Sposób wykonania: Podane warzywa obtaj i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie boczek pokroić na…
Wędliny
Kiełbasa w marynacie winno-piwnej
by Malwina Cedro • • 0 Comments
Wędliny
Kiełbasa z oscypkiem zapiekanka
by Agnieszka Konik • • 0 Comments
Składniki: 4 porcje kiełbasy 25 dag oscypka smalec Sposób wykonania: Kiełbasy naciąć wzdłuż do połowy grubości. W powstały otwór włożyć gruby plaster oscypka. Przełożyć do brytfanny z rozgrzanym smalce. Wstawić do piekarnika i trzymać do momentu, aż ser się ropusi.