Składniki:
- 1 opakowanie makaronu świderki
- majonez
- 2 średnie cebule
- 30 dkg szynki drobiowej
- 3 ząbki czosnku
- ½ szklanki groszku konserwowego
- ½ szklanki fasolki czerwonej z puszki
- 3-4 łyżki oliwy
- listki bazylii
- sól, pieprz do smaku
Składniki: 650 g mrożonej brukselki 100 g sera gouda 150 g wędzonego boczku 1 łyżeczka bułki tartej masło do wysmarowania formy Sposób wykonania: Brukselkę zalać osoloną woda i ugotować. W między czasie boczek pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce a orzechy posiekać. Ugotowaną brukselkę przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułka tartą.…
Składniki: 2,5 kg szynki surowej skórka starta z 1 cytryny 20 goździków 10 g cynamonu kromka razowego chleba Marynata: 3 cebule 1,5 l octu winnego sól 15 liści laurowych 20 ziaren ziela angielskiego Sposób wykonania: Szynkę obrać ze skóry po czym natrzeć ja solą. Następnie posiekaną cebulę zalać octem , dodać przyprawy i doprowadzić do…
Składniki: 2 białe kiełbasy 3 cebule 200 g suszonych śliwek 1 łyżka oleju Sposób wykonania: Cebule pokroić na krąkzi i polowe ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Na cebuli rozłożyć kiełbasę nakłutą widelcem. Ponownie ułożyć cebulę a na samej górze rozłożyć śliwki sparzone wrzątkiem. Całość polać olejem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni…