Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wędlina

Mortadela smażona w jajku

Składniki: 40 dkg mortadeli lub innej grubej kiełbasy 2 jajka ½ szklanki wody 3 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka umyć, oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno. Żółtka zmiksować z 1 łyżką oleju, solą i pieprzem. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w grube plastry. Białka delikatnie wymieszać z żółtkami. Plastry kiełbasy maczać…

Pieczony filet z indyka Joli

Składniki: 1,5 kg filetów z indyka sól, pieprz, ostra papryka, czosnek w proszku Sposób przyrządzenia: Przygotować odpowiedni duży rondel, wypełnić go wodą i dodać taką ilość soli aby woda była mocno słona. W tak przygotowanej zalewie moczyć filet z indyka przez 2 godziny, po tym czasie filet wyjąć, osuszyć ręcznikiem papierowym, dokładnie wmasować weń olej…

Przysmak drobiowy

Składniki: 40 dkg filetów z drobiu 2/3 szklanki śmietany 15 dkg szynki wędzonej 2 białka jaj czosnek – ilość wg uznania sól, pieprz, ostra papryka Sposób przyrządzenia: Szynkę pokroić w kostkę. Umyte i osuszone mięso drobiowe zmielić w maszynce do mięsa, dodać zgnieciony w prasce czosnek, śmietanę, białka jaj, przyprawy. Dodać szynkę bardzo dokładnie wymieszać.…

Sałatka z wędliny, pieczarek i jabłka

Składniki: 200 g drobiowej wędliny 150 g pieczarek 2 jabłka 2 łyżki majonezu sól pieprz sos sojowy ogórek Sposób wykonania: Pieczarki zalać wodą i doprowadzić do wrzenia po czym je odcedzić i pokroić w plasterki. Następnie obrane jabłka, ogórek i wędlinę pokroić w drobną kostkę i dodać do pieczarek. Wmieszać jeszcze majonez i doprawić do…