Nasz pychotkowy „wędliniarz” Paweł nadesłał serię zdjęć ilustrujących sposób wiązania wędlin przed ich wędzeniem. Do wiązania najlepiej użyć białego, koniecznie bawełnianego sznurka. 1 2 3 4 5 6 7 8 Życzymy powodzenia.
Tag: wędlina
Zupy
Chińska zupa z rzeżuchą
by trunksql • • 0 Comments
Składniki: • 30 dag piersi z kurczaka • 10 dag najzwyklejszej szynki • 2/3 szklanki rzeżuchy • 4 szklanki rosołu drobiowego (czyli 2 kostki w litrze wody) • łyżka sosu sojowego • łyżka mąki ziemniaczanej • łyżeczka przyprawy "jarzynka" • spora szczypta imbiru Sposób przyrządzenia: Zaczynamy od błyskawicznego marynowania kurczaka – sos sojowy mieszamy z…
Kiełbasa z grilla
Kiełbasa z morelami
by Gaździna • • 0 Comments
Składniki: • 75 dag. kiełbasy np: toruńskiej. glazura: • 1 szkl. dżemu morelowego. • 1 łyżka soku z cytryny. Wykonanie: Dżem włożyć do małego rondelka podgrzać, przetrzeć przez sito, połączyć z sokiem z cytryny. Kiełbasę podzielić na porcje ponacinać.. Piec na grillu, w połowie pieczenia posmarować glazurą. Można podawać z morelami z puszki. Przepis został…
Szaszłyki z grilla
Szaszłyki z kiełbasy i sera
by Xawier • • 0 Comments
Składniki: • 20 dag kiełbasy • 15 dag pieczarek • 5 dag żółtego sera (gouda lub innego) • 2 cebule • 2 pomidory • pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Kiełbasę umyć w ciepłej wodzie, zdjąć błonę i pokrajać w plasterki. Pieczarki umyć i przyciąć trzonki. pokrajać ser, cebulę i pomidory w plasterki o wielkości zbliżonej do…
Wędliny
Potrawka z parówek
by Mudzia • • 0 Comments
Składniki: • 1/2 kg parówek • 30 dag pieczarek • kilka suszonych grzybów • 3 cebule (posiekane) • 2 suszone ostre papryczki • 1 puszka koncentratu pomidorowego • sól • pieprz • masło Sposób przyrządzenia: Cebulę poddusić na sporej ilości masła (aż się zeszkli). Koncentrat pomidorowy wymieszać z 2 szklankami wody. Dolać do cebuli. Papryczki…