Składniki: 800 g wątroby wołowej 150 g słoniny sok z cytryny pieprz 1 szkl. mleka 1 kieliszek białego wina 1 kieliszek śmietany 1 łyżeczka masła sól pieprz Sposób wykonania: Wątróbkę zalać mlekiem gdy namoknie odsączyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą oraz pieprzem i wstawić do lodówki na 1 godz. Po tym czasie naszpikować wątróbkę…
Tag: wątroba wołowa
Pierogi
Farsz z wątroby wołowej do pierogów
by Honorata Dudzik • • 0 Comments
Składniki: 300 g wątroby wołowej 200 g cebuli 100 g gęsiego smalcu 1 jajko ugotowane na twardo sól pieprz Sposób wykonania: Wątrobę upiec po czym zemleć ją w maszynce. Następnie cebulkę posiekać i podsmażyć ją na smalcu po czym dodać do niej posiekane jajko oraz wątróbkę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz…