Składniki: 80 dag marchewki 6 dag masła 1 łyżeczka cukru sól zielona pietruszka Sposób wykonania: Marchewkę zalać wodą po czym gotować aż prawie cała woda wyparuje, wówczas dodać masło i posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Tag: warzywne
Listy
Pasta pomidorowa do ziemniaków
by Sylwia Batko • • 0 Comments
Listy
Farsz ze szpinaku do ziemniaków
by Lidia Pawluk • • 0 Comments
Składniki: 30 dag mrożonego szpinaku ząbek czosnku sól pieprz 2 łyżki gęstej śmietany 15 dag sera owczego Sposób wykonania: Szpinak wrzucić na gorąca patelnie po czym dodać do niego posiekany czosnek, pokrojony ser i śmietanę. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Domowy paprykarz
by Karol Dmochowski • • 0 Comments
Listy
Buraki w occie i śmietanie
by Alina Jasiak • • 0 Comments
Składniki 1 kg buraków 5 dag smalcu 2 dag mąki 6 dag śmietany ocet winny sól Sposób wykonania : Buraki ugotować po czym je odcedzić, obrać i pokroić w słupki. Następnie na małym ogniu rozpuścić masło, wówczas dodać o niego mąkę i przesmażyć. Wówczas wlać ocet i dodać śmietanę oraz buraki. Całość dokładnie wymieszać i…



